Ο ίδιος ο Αδωνις αναίρεσε την πολυδιαφημισμένη απόφαση διατίμησης για τα τεστ (Βίντεο)

Οι τιμές θα είναι μεγαλύτερες από άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ υπάρχει ήδη περιθώριο κέρδους, παραδέχεται ο Υπουργός

Η πολυδιαφημισμένη απόφαση διατίμησης για τα τεστ του κορωνοΐού, στα 10 ευρώ για το rapid και 40 ευρώ για το pcr, που θα γινόταν με υπουργική απόφαση, τελικά αναιρέθηκε στην πράξη διά στόματος του υπουργού.

Μετά τις αντιδράσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που σε ρόλο συνηγόρου των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων κάνει λόγο «για σοβαρές υγειονομικές παρενέργειες», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι οι δύο αυτές τιμές δεν αφορούν τελικό κόστος υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και ότι ο ΠΙΣ θα παίξει καθορστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πραγματικής τελικής τιμής.

Δείτε ακόμη: Αντιδρούν στο πλαφόν και σταματούν τα τεστ τα ιδιωτικά εργαστήρια

Μετά και την απειλή των ιδιωτικών κέντρων ότι θα σταματήσουν να προσφέρουν τεστ αν οι τιμές παραμείνουν ως έχουν, μιλώντας στο Open ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα έχει σήμερα επαφή με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του Αθ. Εξαδάχτυλο, προκειμένου να συζητηθεί η διατίμηση και στις συνοδές υπηρεσίες, όπως το κόστος του μικροβιολόγου, των αναλώσιμων που χρεώνονται όπως μάσκα, γάντια, κτλ.

Όταν καθοριστούν όλα αυτά τότε θα είναι πλέον εφικτό να ξέρουν οι πολίτες την τελική τιμή, παραδέχθηκε, όπως και ότι «θα τα υπολογίσουμε όλα σε συνεργασία με τον ΠΙΣ».

Παράλληλα, παραδέχθηκε και το γεγονός ότι η διατίμηση στο ίδιο το τεστ επίσης περιλαμβάνει σημαντικό περιθώριο κέρδους για τους ιδιώτες. «Κάποιοι βγαίνουν και με πολύ κάτω από 40 ευρώ, υπάρχει τιμολόγιο pcr 24 ευρώ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί